Kurser & Workshop

MediYoga för
Utbrända och Stressade.

Fokus på Binjurarna,Hormonerna,
Sköldkörteln  & Hypofysen 

2 Dagar Totalt 4,5 Timmars kurs 

En grundläggande yoga för att komma åt stress och stärka binjurarna. Kursen passar dig som känner dig stressad, lidit av stress under en längre period eller är utmattad. Binjurarna spelar stor roll i kroppens hormonbalans

 Lär dig tekniker inom MediYogan där fokusen är på binjurarna, sköldkörteln, hypofysen och hormonerna. Fler och fler blir utbrända i dagens samhälle och det är svårt att få hjälp inom sjukvården idag. 
​​​​​​​
Det är binjurarna som tillverkar våra stresshormoner. När vi är stressade är kortisol, vårt över- levnadshormon, det kroppen använder för att öka beredskapen. När halten kortisol sjunker leder det till att kroppen slutar fungera.  Kroppens hormoner kommer i obalans.

Du får ett kompendium med dig, där 2 yogapass ingår med text och bilder ligger till grunden för dagens kurs.

Speciellt erbjudande för kurs deltagarna.
Nu kan du få prova på Anti- Stressbehandlingen 75min
Få 10% rabatt. Om du bokar din plats på kursen.


Alla yogagrupper är i små klasser max 10 personer.

Information


Tider & Plats
Våren 2021 Lördag Kl 10:00 -12:00
Söndag  Kl 10:00 - 13:00
Waldenströmsgatan 5A Sattvic Gävle


Anmälan
Via e-post till yogamassage@sattvic.se

Pris
850 kr ​​​​​​​

Kursbekräftelse
Skickas ut via e-post

MediYoga Terapeut Linda Höglund
0738915745

Vad Yogaeleverna tycker om MediYoga Kursen.

Välbehövlig och bra upplagd kurs. Värdefull kursdokumentationen så man kan forsätta hemma. Sköna och givande övningar som lugnar systemet.
/ Maria
Jag njöt av en kurs som inte känns stressad och jag tycker man han med så mycket. Uppskattar att den var uppdelad på två dagar.
/ Monika
Kan rekommendera denna kurs för Binjurana och Hormonerna. Känner mig lugn och harmoniskt efter denna kurs.
/ Anita

Hormonbalans Workshop

Vi gör yogan speciellt utformad för hormonbalans, vi gör fysiska övningar och positioner riktade till specifika körtelområden.
Vi förstärker effekten med hjälp av Mediandning och i varje övning fokuserar vi energin till en specifik körtel för att få en mental aspekt av kroppen.
Passen är anpassad för att ge största möjliga effekt på hormonsystemet. Där vi lägger vår fokus främst på hypofysen, sköldkörteln, binjurarna och äggstockarna. Men ger även effekt på övriga körtlar. Många övningar yogar vi brett och på flera nivåer.

           Hormonbalans ÄR För VEM?
  • Besvär med PMS, PMDS, smärtsamma menstruationer, oregelbunden eller utebliven mens samt PCOS
  • Svårt att bli gravid eller gjort IVF- behandling
  • Olika Klimakteriesymtom
  • Sköldkörtelbesvär
  • Passerat klimateriet och vill stimulera hormonproduktionen och bevara sin vitalitet 
  • Inkontiensproblem
  • Stress och Utmattning.

Passen för Hormonbalans kan initialt vara fysiskt krävande. Kvinnor som har haft eller har östrogenberoende bröstcancer eftersom kvinnorna uppmanas av sjukvården att inte öka östrogennivåerna  kontakta din läkare för att vara säker.

Hormonbalans är bra att träna för dessa kvinnor, men tills forskning finns om hur hormonbalanspassen påverkar östrogennivåerna så är detta rekommendation.


"Kursen var bra eftersom det var ett tillfälle för kvinnor att dela sin kvinnlighet med andra kvinnor. Att få dela sina tankar och erfarenheter fritt på ett sätt man sällan gör i det moderna samhället."
- Freja 

Information

MediYoga För Hormonbalans 
Tid och Plats
Våren 2021 Kl 10-15
Waldenströmsgatan 5A Sattvic Gävle


Anmälan:
Via e-post till yogamassage@sattvic.se

Pris:
1000 Kr 

​​​​​​​
Kursbekräftelse:
Skickas ut via e-post

MediYoga Terapeut/ Naturterapeut 
Linda Höglund, 0738915745Aktiv Baby Workshop & Föreläsning
För dig och din partner 

4,5 Timmar 


Välkommen Gravida Kvinnor.
Ditt Förlossningsstöd Hur vill du föda?


Workshops för gravida och medförälder och ev stödpersoner. Ni får lära er hur ni kan använda Aktiv Baby under graviditeten och under förlossningen.

Aktiv Baby är specifika och enkla övningar som hjälper bebisen att inta optimala positioner i livmodern och bäckenet vilket underlättar graviditet och förlossningen.
Aktiv baby hjälper bebisar att inta framstupa kronbjudning, vilket innebär minst komplikation och medicinska ingrepp för både mamma och bebis. 

Aktiv baby hjälper bebisen att rotera och sjunka ner genom bäckenet och hjälper bebisen att använda sina födande krafter. 
Aktiv baby hjälper kvinna, partner, doula och barnmorska/undersköterska att samarbeta för att bebisen ska födas. 

Under dessa 4,5 timmar går vi igenom olika övningar och andningstekniker, som du och din partner kan använda hemma och under förlossningsvärkarna både i hemmet och sjukhuset.
Ni får ett kompendium mer er, där text och bilder ligger till grunden för dagens kurs.
Jag kommer även hålla en inspirerande föreläsning om graviditet och förlossning. Där jag  delar med mig om hur viktig din graviditet och din kommande förlossning är. 
Hur du förberder dig själv innan det är dags att föda.
Jag kommer berätta om vad en Doula gör och vilka verktyg man kan jobba med, där jag använder mig av Föda Utan Rädsla 
En härlig föreläsning där du och din partner kan komma närmare varandra i graviditen och under förlossnings skede.

Varför aktiv baby?
Aktiv baby handlar om att skapa balans mellan livmoder, bäcken, muskler och ligament. Detta görs genom att den gravida gör enkla övningar ensam eller tillsammans med någon. När det finns balans skapas mer plats och bebisen
lägger sig därmed i optimala positioner. Många bebisar som ligger i säte eller tvärläge kan vändas till huvud ner,
med hjälp av Aktiv Baby.

När det är balans minskas många graviditetsrelaterade problem så som foglossning, ryggsmärtor, inkontinens och stressrelaterade livmodersammandragningar.
 
Under förlossningen har bebisen en aktiv roll i att föda sig själv. Hen ska göra olika rörelser och trycka sig neråt i förlossningskanalen. För att kunna göra detta
behöver det vara gott om plats och balans i livmoder, bäcken, muskler och ligament.

Här kan Aktiv Baby användas med fantastiska resultat! Aktiv baby kan göra att förlossningen går framåt snabbare, att bebisen sjunker neråt och roterar, minska smärtor och minska antalet kejsarsnitt och instrumentella förlossningar.
 
Under förlossningen
Bebisen har födande krafter och ska föda sig själv. Mamman har födande krafter och ska föda sitt barn. Födelsen är ett samspel och samarbete mellan bebisen och mamman. Bebisens födande krafter består av de så kallade kardinal rörelser
(rotationer) och barnets tryck med huvudet (eller rumpan om barnet ligger i säte) mot livmodermunnen och genom slidan. Mammans födande krafter består av livmoderns sammandragningar, hennes rörelser och krystning.

För att bebisen ska kunna använda sig av sina födande krafter behöver det vara gott om plats och balans i livmoder, bäcken, muskler och ligament. Musklerna i bäckenbotten behöver vara lagom mycket spända. Här kan Aktiv Baby hjälpa till!
Oavsett om man gjort Aktiv Baby under graviditeten eller inte så kan Aktiv Baby användas under förlossningen.

Med Aktiv Baby kan förlossningen går framåt snabbare, bebisen kan sjunka neråt och rotera, förlossningssmärta kan minska, risken för kejsarsnitt, sugklocka
och andra medicinska ingrepp kan minskas.
 
Vissa av övningarna som görs under graviditeten återkommer under förlossningen. Andra övningar är specifika för förlossningen.
Vilka övningar som görs beror på var i bäckenet bebisen befinner sig. Mamman gör övningarna med stöd av sin partner, vän, doula, undersköterska eller barnmorska.

Information


Tid och Plats 
Våren 2021 Kl 10:00-13:30  
Waldenströmsgatan 5A Sattvic Gävle

Anmälan
Via e-post till yogamassage@sattvic.se eller 0738915745

Pris
900 kr per par

Kursbekräftelse
Skickas ut via e-post

Doula/ Aktiv Baby Instruktör 
Linda Höglund
0738915745

Yogamassage Kurs 

För Hemmabruk  


​​​​​​​Yogamassage har sitt ursprung i Yoga och Ayurveda, två uråldriga indiska vetenskaper där helhetsperspektivet på hälsa är centralt. Behandlingsformen påverkar hela kroppen och når de djupare bindvävsstrukturerna. Metoden är mycket effektiv för stela och spända muskler och leder.

Yogamassage har positiv effekt pårygg- och nackproblem, ischias, besvär från skuldror, höfter, knän och fotleder, stress och sömnproblem.  Du får prova på uppvärmning med massage samt assisterad yoga-stretching för ryggen och benen. Du använder också några stretchar för att öppna upp bröstkorgen och andningen.

Vi avslutar med att prova på den avslappnande massagen för ansikte och huvud som ingår i tekniken. I teoriavsnittet berättar vi om Yogamassagens ursprung och grundprinciper samt dess användbarhet och fördelar.

Information om mig.
Jag har arbetat med Yogamassagen i 10 år. Därmed hållit Introkurser i några år. Ser att intresset ökar för varje år, att fler vill lära sig denna massage. Passar alla nybörjare till Massage Terapeuter och Yogalärare som vill utveckla sina kunskaper.

Du får även detaljerad information om den längre yrkesutbildningenför att bli diplomerad Yogamassör. Utbildningen passar bra för massörer/kroppsterapeuter eller personer med yogabakgrund.

Information

Tid och Plats:
Februari 6/2 2021 KL 08:00-16:00
Waldenströmsgatan 5A Gävle


Anmälan:
Via e-post till yogamassage@sattvic.se

Kursavgift:
1.760 :- inkl moms Totalt 2.200 :-

Kursbekräftelse:
Skickas ut via e-post

Yogamassage Terapeut
Linda Höglund
0738915745


​​​​​​​För information om hela utbildningen, se axelsons.seKursen har inga förkunskapskrav. Kursdokumentation med illustrationer ingår.
Efter avslutat Into kurs får du ett Intyg att du har deltagit på kursen.