Kurser & Workshop

Yogamassage

1-dags Introduktionskurs  


​​​​​​​Yogamassage har sitt ursprung i Yoga och Ayurveda, två uråldriga indiska vetenskaper där helhetsperspektivet på hälsa är centralt. Behandlingsformen påverkar hela kroppen och når de djupare bindvävsstrukturerna. Metoden är mycket effektiv för stela och spända muskler och leder.

Yogamassage har positiv effekt pårygg- och nackproblem, ischias, besvär från skuldror, höfter, knän och fotleder, stress och sömnproblem.  Du får prova på uppvärmning med massage samt assisterad yoga-stretching för ryggen och benen. Du använder också några stretchar för att öppna upp bröstkorgen och andningen.

Vi avslutar med att prova på den avslappnande massagen för ansikte och huvud som ingår i tekniken. I teoriavsnittet berättar vi om Yogamassagens ursprung och grundprinciper samt dess användbarhet och fördelar.

Information om mig.
Jag har arbetat med Yogamassagen i 10 år. Därmed hållit Introkurser i några år. Ser att intresset ökar för varje år, att fler vill lära sig denna massage. Passar alla nybörjare till Massage Terapeuter och Yogalärare som vill utveckla sina kunskaper.

Du får även detaljerad information om den längre yrkesutbildningenför att bli diplomerad Yogamassör. Utbildningen passar bra för massörer/kroppsterapeuter eller personer med yogabakgrund.

Information


Tid och Plats:
September 14/9 2019 
KL 08.00-16.00
Waldenströmsgatan 5A Gävle


Anmälan:
Via e-post till yogamassage@sattvic.se

Kursavgift:
1.760 :- inkl moms Totalt 2.200 :-

Kursbekräftelse:
Skickas ut via e-post

Kurslederare Yogamassör 
Linda Höglund
0738915745


​​​​​​​För information om hela utbildningen, se www.axelsons.seKursen har inga förkunskapskrav. Kursdokumentation med illustrationer ingår.
Efter avslutat Into kurs får du ett Intyg att du har deltagit på kursen.

Aktiv Baby Workshop

3 Timmar 


Välkommen Gravida Kvinnor.
Ditt Förlossningsstöd Hur vill du föda?


Workshops för gravida och medförälder och ev stödpersoner. Ni får lära er hur ni kan använda Aktiv Baby under graviditeten och under förlossningen.

Aktiv Baby är specifika och enkla övningar som hjälper bebisen att inta optimala positioner i livmodern och bäckenet vilket underlättar graviditet och förlossningen.

Aktiv baby hjälper bebisar att inta framstupa kronbjudning, vilket innebär minst komplikation och medicinska ingrepp för både mamma och bebis. 

Aktiv baby hjälper bebisen att rotera och sjunka ner genom bäckenet och hjälper bebisen att använda sina födande krafter. 

Aktiv baby hjälper kvinna, partner, doula och barnmorska/undersköterska att samarbeta för att bebisen ska födas. 

Under dessa 3 timmar går vi igenom olika övningar och andningstekniker, som du och din partner kan använda hemma och under förlossningsvärkarna både i hemmet och sjukhuset.

Ni får ett kompendium mer er, där text och bilder ligger till grunden för dagens kurs. 

Information


Tid och Plats 
Februari 23/2  2019 Kl 10.00-13.00
Waldenströmsgatan 5A Sattvic Gävle

Anmälan
Via e-post till yogamassage@sattvic.se eller 0738915745

Pris
850kr per par

Kursbekräftelse
Skickas ut via e-post

Doula/ Aktiv Baby Instruktör 
Linda Höglund
0738915745

MediYoga för Utbrända och Stressade.

Fokus på Binjurarna och Hormonerna

2 Dagar Totalt 4 Timmars kurs 

En grundläggande yoga för att komma åt stress och stärka binjurarna. Kursen passar dig som känner dig stressad, lidit av stress under en längre period eller är utmattad. Binjurarna spelar stor roll i kroppens hormonbalans

 Lär dig tekniker inom MediYogan där fokusen är på binjurarna, sköldkörteln, hypofysen och hormonerna. Fler och fler blir utbrända i dagens samhälle och det är svårt att få hjälp inom sjukvården idag. 
​​​​​​​
Det är binjurarna som tillverkar våra stresshormoner. När vi är stressade är kortisol, vårt över- levnadshormon, det kroppen använder för att öka beredskapen. När halten kortisol sjunker leder det till att kroppen slutar fungera.  Kroppens hormoner kommer i obalans.

Du får ett kompendium med dig, där text och bilder ligger till grunden för dagens kurs.

Alla yogagrupper är i små klasser max 10 personer.

Information


Tider & Plats
Mars 9/3 2019 kl 10-12 och
Mars 10/3 kl 10-12.30
Waldenströmsgatan 5A Sattvic Gävle


Anmälan
Via e-post till yogamassage@sattvic.se

Pris
650kr ​​​​​​​

Kursbekräftelse
Skickas ut via e-post

Lärare
MediYoga Terapeut Linda Höglund
0738915745

Vad Yogaeleverna tycker om MediYoga Kursen.

Välbehövlig och bra upplagd kurs. Värdefull kursdokumentationen så man kan forsätta hemma. Sköna och givande övningar som lugnar systemet.
/ Maria
Jag njöt av en kurs som inte känns stressad och jag tycker man han med så mycket. Uppskattar att den var uppdelad på två dagar.
/ Monika
Kan rekommendera denna kurs för Binjurana och Hormonerna. Känner mig lugn och harmoniskt efter denna kurs.
/ Anita

Kvinnans Gudomliga Energier

”Vad är våra sexuella energier?”


Kvinnas sexuella energier har alltid funnits i våra kroppar. Men under generationer, så har vi tappat bort oss själva. Glömt att lyssna på våra kroppar och vår inre lust och njutning. Kom närmare dig själv eller din partner. Denna endagskurs och inkl. föreläsning om Taoistiska kunskaper och verktyg om kvinnans inre lust, orgasmer och njutning. Hjälper dig att öppna upp dina sexuella energier, där vi arbetar med olika kroppsövningar tillsammans med hjälp av andningen.Lyssna på kroppens signaler få en förståelse, där du kan ta fram din feminina essens och sexuellidet. För den kvinnan du är.

Kursinnehåll:
  • Frigörande dans, Gudinneyoga
  • Eldandningen Qudoska
  • Taoistiska kroppsövningar  
  • Lättare massage & beröring, Enskilda Kroppsövningar.


Boka din Möhippa / Tjejdag

Välkommen att boka din Möhippa event hos Sattvic!

Kvinnans gudomliga energier. Öppna upp dina sexuella energier för njutning, lust och orgasmer. Ta fram din feminina essens och sexuellitet för den kvinnan du är. Nu kan ni boka eran möhippa eller tjej gäng, för en spännande glädje och nyfikenhet inom dig själv och dina vänner.

Dagens innehåll:
GudinneYoga
Sexuell dans rörelse
Taoistisk kroppsövningar 
Öka din feminitet och dina orgasemer inför bröllopsnatten!

Max antal platser 10 personer "Kursen var bra eftersom det var ett tillfälle för kvinnor att dela sin kvinnlighet med andra kvinnor. Att få dela sina tankar och erfarenheter fritt på ett sätt man sällan gör i det moderna samhället."
- Freja 

Information

Kvinnans Gudomliga Energier .
Tid och Plats
Februari  9/2 2019 Kl 09.00-18.00
Waldenströmsgatan 5A Sattvic Gävle


Anmälan:
Via e-post till yogamassage@sattvic.se

Pris:
800 Kr 

​​​​​​​
Kursbekräftelse:
Skickas ut via e-post

Tantra Lärare 
Linda Höglund, 0738915745


Möhippa/ Tjejedag

För bokning maila yogamassage@sattvic.se
2 Timmar kurs 
Pris: 1500 Kr 

Bild-KvinnokursenBild-Kvinnokursen
Bild Kvinnokursen