KOMFORTABEL KVINNA Tinktur
I dagens stressande samhälle och livssituationer så behöver man all hjälp och stöd för att återställa balansen på kroppens endokrina system, hormonsystemet är en förutsättning för många av kroppens funktioner.

Förutom könsmognad och fortplantning är hormoner nödvändiga för vår vätskebalans, vår ämnesomsättning och för att vi ska växa på rätt sätt. Östrogen har dessutom en skyddande effekt på kroppens kärl. En kvinna i fertil ålder, från tonåren till menopaus, behöver god balans mellan östrogen, progesteron och testosteron. 

Komfortabel kvinna är en ört tinktur med en blandning av örter som är meningen att balansera kvinnans hormoner, känslor, sömn och välbefinnande. Exempel, så har honplantans humlekottar och lupulinkörtlar ett innehåll av harts, bitterämnen, östrogen och andra hormoner som kan lindra olika hormonella besvär hos kvinnan. Humle har hög östrogenhalt som påverkar kroppens hormoner positivt vid problem i övergångsåldern och andra hormonrelaterade problem.

Ört blandningen i sig stärker örternas varandras gemensamma verkan och styrka. Färsk Humle, Citron Melissa, Malva Hibiscus, Anis, Lakrits, Honung & Essenser.
 

ÖRTERNAS TREADITIONELLA MEDICINSKA ANVÄNDNING:
• Mycket lugnande och rogivande egenskaper.  • Att återställa och balansera känslotillståndet. • Blodtrycksreglerande. • Lindrar klimakteriebesvär och hormonproblem.  • Sköldkörtelbesvär. • Stimulans av aptit och förbättrande av matsmältning.  • Antiseptisk, antibakteriell svamp och virus hämmande. • Milt urindrivande och stärkande av de små kapillärkärlen. • Huvudvärk/spänningsvärk.  • Milt sömnmedel.  • Mild kramplösande. • Ökar det allmänna välbefinnandet både fysiskt och mentalt.

100ml
Pris 198 Kr 
Slut i lager för tillfället!
Shatavari Pulver Ekologisk
Shatavari kallas också vildsparris, och har en liknande smak men är mera bitter. Det är enbart roten som används.
Shatavari är en klätterväxt som växer i skog över hela Indien. Roten grävs upp, tvättas noggrant, delas i bitar och torkas. Mals därefter till pulver. Pulvret är 100% Shatavarirot, naturligt , ekologisk odlad och certifierat.

Inga tillsatser, inga allergiska ämnen, GMO fri, gluten och laktosfri. Tål man inte sparris bör man undvika shatavari.

Shatavari är en av de viktigaste örterna för kvinnans hälsa inom Ayurveda, där den kallas "Drottning av örter" och "Hon som kan ha 100 makar"! Den stärker kvinnans underliv och ger extra näring, hjälper upptagningen av näringsämnen. Används av kvinnor i alla ålder från fertilålder till klimakteriet. 

Det rekommenderas att börja med ½ tsk per dag och öka till 1-2 tsk (2 gram) om dagen. Blandas i varm dryck som te, eller smoothie.
100 gram
Pris 73 kr 


Munkpeppar Pulver 
Från kyskhetsträdet - ett värdefullt frö historiskt sett - väl använd som medicinalkrydda. Har mildare smak än vanlig peppar men går att använda på samma vis. Vitex agnus - Kyskhetsträdet - är ett litet träd/buske som blir 1-5 m högt. Det växer vilt i Balkan, Grekland, Italien m fl länder runt Medelhavet. 

Fröna innehåller flavonosider, alkoloider samt eterisk olja och kan användas som vanlig peppar men dess smak är snällare än den hos vanlig peppar. 

Rekommenderas ej under amning och graviditet. 
100 gram
Pris 67 kr