Shatavari Pulver Ekologisk
Shatavari kallas också vildsparris, och har en liknande smak men är mera bitter. Det är enbart roten som används.
Shatavari är en klätterväxt som växer i skog över hela Indien. Roten grävs upp, tvättas noggrant, delas i bitar och torkas. Mals därefter till pulver. Pulvret är 100% Shatavarirot, naturligt , ekologisk odlad och certifierat.

Inga tillsatser, inga allergiska ämnen, GMO fri, gluten och laktosfri. Tål man inte sparris bör man undvika shatavari.

Shatavari är en av de viktigaste örterna för kvinnans hälsa inom Ayurveda, där den kallas "Drottning av örter" och "Hon som kan ha 100 makar"! Den stärker kvinnans underliv och ger extra näring, hjälper upptagningen av näringsämnen. Används av kvinnor i alla ålder från fertilålder till klimakteriet. 

Det rekommenderas att börja med ½ tsk per dag och öka till 1-2 tsk (2 gram) om dagen. Blandas i varm dryck som te, eller smoothie.
100 gram
Pris 73 kr 


Munkpeppar Pulver 
Från kyskhetsträdet - ett värdefullt frö historiskt sett - väl använd som medicinalkrydda. Har mildare smak än vanlig peppar men går att använda på samma vis. Vitex agnus - Kyskhetsträdet - är ett litet träd/buske som blir 1-5 m högt. Det växer vilt i Balkan, Grekland, Italien m fl länder runt Medelhavet. 

Fröna innehåller flavonosider, alkoloider samt eterisk olja och kan användas som vanlig peppar men dess smak är snällare än den hos vanlig peppar. 

Rekommenderas ej under amning och graviditet. 
100 gram
Pris 67 kr